Illegális bevándorlók

2022.07.05. 10:12

Újabb fogás: huszonkét migráns és egy embercsempész került rendőrkézre Bátonyban

Újabb illegális bevándorlókat és egy embercsempészt kaptak el a rendőrök kedden Nógrád megyében. A járőrök Bátonyterenye központjában tartóztattak fel egy ukrán állampolgár által vezetett tehergépkocsit, amelynek rakterében több illegális migráns tartózkodott.

Nool

Forrás: police.hu

– A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság járőrei a 21-es számú főúton, Bátonyterenye belterületén tartóztattak fel egy olyan tehergépkocsit kedden 7 óra körül, amire cseh hatósági jelzés volt felszerelve. A járművet egy ukrán állampolgárságú férfi vezette. A gépkocsi rakterében 22 magát szír állampolgárnak valló férfi utazott, akik személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni – tájékoztatott Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Forrás: police.hu

Hozzátette, hogy a rendőrök az embercsempészt és a 22 külföldi férfit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A nyomozók a sofőrt őrizetbe vették, ellene büntetőeljárást indítanak. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A közelmúltban több embercsempész is megpróbált migránsokat átjuttatni a nógrádi megyehatáron. Június 22-én 4 sofőr ellen indult eljárás embercsempészés gyanúja miatt, akik összesen 60 embernek nyújtottak segítséget az országhatár illegális átlépéséhez. Az illegális határsértőket és sofőrjeiket Szécsényben, Kozárd külterületén és Jobbágyiban kapcsolták le.  

Június 24-én a 22-es számú főúton, Szécsény külterületén is illegális bevándorlókkal teli járművet állítottak meg a rendőrök. A kocsit egy ukrán férfi vezette, az utastérben pedig 18 külföldi tartózkodott.  

Június 27-én Cered külterületén ellenőriztek a zsaruk egy tehergépkocsit, azonban miután a hátsó ajtót kinyitották, a raktérből több mint tíz külföldi személy elszaladt. A rendőrség hírportálunknak akkor azt nyilatkozta az eset kapcsán, hogy az ottmaradt egyiptomi sofőr vélhetően segítséget akart nyújtani a csoportnak, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben embercsempészés gyanúja miatt eljárást indítottak, azóta pedig már előterjesztést tettek a letartóztatására is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában