Emberölés a vád

2022.06.02. 17:25

Tovább tárgyalják pénteken a Salgótarjánban gyilkoló hajléktalanok ügyét

Péntek reggel 9 órától újra bíróság elé áll az a hajléktalan férfi és élettársa, akik Salgótarjánban gyilkoltak. A férfi a Tarján patak piaci hídjánál ölt meg tavaly januárban egy nőt, s ekkor derült ki, hogy korábban hajléktalan élettársával közösen egy hajléktalan férfit is meggyilkoltak.

Nool

A meggyilkolt nőt a Tarján patak piaci hídjánál találták meg

Forrás: NMH Archívum

Lassan másfél éve, 2021. január 12-én számoltunk be róla hírportálunkon először, hogy egy elhunyt nőt találtak Salgótarjánban a Bajcsy-Zsilinszky út alatt, a Tarján patak piaci hídjánál. A bűncselekményt egy 45 éves hajléktalan férfi követte el, akit a rendőrök már másnap elkaptak. A gyilkos a kihallgatása során mindent beismert, sőt, egy szintén hajléktalan férfi 2020. szeptemberi megöléséről is beszámolt a rendőröknek, majd a zsarukat elvezette a holttesthez. Ez utóbbi esetet nem egyedül követte el: élettársával közösen vitték véghez végzetes kimenetelű tettüket.

A Balassagyarmati Törvényszék a két gyilkosságot egyszerre vizsgálja és a bizonyítási eljárás még jelenleg is zajlik. Az ügynek két vádlottja van, ők mindketten letartóztatásban vannak. Noha az elsőrendű vádlott már a rendőrségi kihallgatása során beismert mindent, a másodrendű vádlott viszont mindent tagad.  A történtek pontos kivizsgálása érdekében már több tárgyalást is tartottak az elmúlt időszakban ebben az ügyben és számos tanúmeghallgatáson is túl van már a bíróság. A június 3-án, reggel 9 órától kezdődő tárgyaláson talán újabb fontos részletekre is fény derülhet.

Korábbi cikkünkben részletesen beszámoltunk az ügy részleteiről, ezt IDE kattintva, vagy az alábbi hivatkozást megnyitva olvashatják el.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában