Marad a vándorserleg

2022.06.16. 17:20

Most már biztos: nógrádi tűzoltók az ország legjobbjai, nem is akármiben

A héten negyedik alkalommal rendezte meg a közúti veszélyesáru-szállítást ellenőrző szakemberek országos versenyét a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A kétnapos megmérettetésen a nógrádiak bizonyultak a legjobbnak, így a vándorserleg szűkebb hazánkba került.

Nool

Cene Gábor (balra) és Podholiczki Erik szakmai feletteseik társaságában, díjaikkal

Forrás: NMKI

Az elméleti és gyakorlati feladatokból álló megmérettetésnek a Katasztrófavédelmi Oktatási Központi péceli bázisa adott otthont június 14-15 között. Kovács Bonifác tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos iparbiztonsági főfelügyelője a versenyt megelőzően elmondta, hogy a verseny célja nem csupán az, hogy az ország legjobb szakemberei összemérjék elméleti és gyakorlati ismereteiket, hanem az is, hogy átvegyék és megismerjék egymás jó gyakorlatait, ezáltal is magasabb szintre emelve a tudásukat – derült ki a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményéből.

Elméletben és gyakorlatban is számot adtak tudásukról 
Forrás: NMKI

A szakmai versenyre a húsz területi szerv nevezett egy-egy kétfős csapattal, köztük a Cene Gábor tűzoltó alezredes és Podholiczki Erik tűzoltó alezredes alkotta Nógrád megyei csapat. A verseny elméleti részében először egy tesztlapot kellett kitölteniük, majd egy esettanulmányt is meg kellett oldani. Gyakorlati tapasztalataikat egy olyan, a valóságban is bármikor adódható helyzetet szimulálva kellett bemutatni, ahol a feladat természetesen egy ellenőrzés volt. Az elméleti feladatok megoldására két óra, az ellenőrzési gyakorlat végrehajtására hetven perc állt rendelkezésükre.

Az ország három legjobb csapata, élükön a nógrádiakkal
Forrás: NMKI

– Az elsőséget végül Nógrád megye csapata hódította el, így Cene Gábor tűzoltó alezredes és Podholiczki Erik tűzoltó alezredes vihették haza a vándorserleget és viselik az ország legjobb közúti veszélyesáru-szállítás ellenőrei címet is. Mivel ez volt a harmadik egymást követő országos verseny, amit kollégáink megnyertek, ezért immár örökre Nógrád megyébe költözik a vándorserleg – számolt be közleményében az igazgatóság.

Az ország minden katasztrófavédelmi igazgatóságáról érkeztek csapatok a versenyre
Forrás: NMKI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában