A város réme

2022.06.20. 12:06

Letartóztatták a férfit, aki több embert megfenyegetett és megvert Salgótarjánban

Elrendelték annak a férfinek a letartóztatását, aki Salgótarján belvárosában több garázdaságot is elkövetett az elmúlt időszakban.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Ahogy arról pár órával ez előtt hírportálunkon beszámoltunk, S. József május és június során több alkalommal megfenyegetett, sőt bántalmazott is járókelőket Salgótarján belvárosában. A férfi május 18-án a város főterén lévő buszmegállóban minden előzmény nélkül belekötött egy nőbe, majd a nő védelmére kelő férfit combon rúgta. Június 3-án egy nőt támadott meg a belvárosban: hátulról összefogta a két kezét, megrángatta a haját, majd miután a nő felsikoltott a fájdalomtól, a 24 éves gyanúsított elengedte őt és eltűnt a helyszínről. Június 14-én a salgótarjáni távolsági autóbuszpályaudvaron rontott rá minden előzmény nélkül egy férfire: két kézzel tenyérrel mellkason ütötte.

A Nógrád Megyei Főügyészség most megküldött közleménye szerint a férfi mindezek után tovább randalírozott a megyeszékhelyen: a városközponti áruház előtti utcaszakaszon obszcén jeleket mutogatott a járókelőknek és azt ordítozta, hogy „Mindenkit felvisz magához és meg fog b***ni!”, majd átszaladt a Rákóczi úton a főtér területére, ahol egy kutyáját sétáltató járókelőt két kézzel nagy erővel megtaszított, amitől az a járdára esett, megütve a csípőjét és a könyökét. Még ekkor sem nyugodott meg, hanem visszament az autóbusz pályaudvarra, ahol szintén minden előzmény nélkül ököllel, nagy erővel az arcán megütött egy nőt, aki az elsődleges orvosi adatok szerint ugyancsak nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A rendőrségi nyomozás során kiderült az is, hogy nem csak fenyegetésekben és bántalmazásokban jeleskedett, hanem ezt megelőzően lopott is egy áruházlánc több salgótarjáni boltjából március első napjaiban. 

– A kedvence a whisky és a bonbonok voltak, amiket a ruházatába rejtett, majd fizetés nélkül távozott a boltokból, összesen több mint 100 ezer forint kárt okozva üzletszerű cselekményével. Március 7-én aztán egy másik áruházban is szerencsét próbált, ahonnan mintegy 25 ezer forint értékben akart lopni, de a bolt biztonsági őre tetten érte és feltartóztatta, így a kár a termékek visszavételezésével az áruház részére megtérült – áll az ügyészség közleményében.

A férfit két lopás, három garázdaság és három könnyű testi sértés miatt hallgatták ki a nyomozók, az ügyészség pedig indítványozta, hogy zárják börtönbe a férfit a bűnismétlés megakadályozásának érdekében. A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a 24 éves bűnöző letartóztatását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában