Halálos fenyegetések

2022.06.15. 17:20

Élettársát és a rendőröket is baltával akarta kivégezni egy nógrádi férfi – csütörtökön bíró elé áll (18+)

Az illető terrorcselekmény elkövetésével fenyegetett meg többeket egy kisebb Nógrád megyei településen, sőt még drogot is találtak nála. Bűnei miatt csütörtökön áll bíró elé.

A.E.

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Balassagyarmati Törvényszék tájékoztatása szerint csütörtökön 9 órától tárgyalják annak a Nógrád megyei férfinek az ügyét, aki tavaly május 16-án felhívta a segélyhívó központot, hogy elmondja, élettársa már nem kívánatos személy otthon, ám a nő nem akarja elhagyni a házat. Hozzátette, hogy amennyiben a rendőrök nem intézkednek az ügyben, akkor meg fogja ölni az élettársát, majd letette a telefont. Bő fél órával később újra felhívta a 112-t és közölte a diszpécserrel, hogy nem hajlandó türelmesen várni a rendőrség kiérkezéséig, hanem belevágja az élettársába a nála lévő fejszét.

– Amikor a járőrök a helyszínre értek, az italozó vádlottat az udvar lépcsőjén találták, kezében egy baltával. Rendőri felszólításra a vádlott a baltát letette, majd előadta, hogy mivel az élettársával megromlott a kapcsolatuk, azt szeretné, ha elhagyná az ingatlant, melynek azonban élettársa nem tesz eleget. A rendőri tájékoztatást követően a vádlott azzal kezdett fenyegetőzni, hogy ha nem intézkednek, akkor a rendőrök távozását követően „beleb***sza” élettársa fejébe a baltát – fogalmaz tájékoztatójában a Balassagyarmati Törvényszék.

Nem volt elég, hogy élettársára vonatkozóan halálos fenyegetés hangzott el, még az intézkedő rendőröket is többször megfenyegette, hogy amennyiben nem viszik el az élettársát, az ő hátukba is belevágja majd a baltát. A törvényszéki tájékoztató szerint ezt követően az alábbiakat mondta a rendőröknek:  „Gyertek, lőjetek fejbe, meglátjuk, milyen gyorsak vagytok, de lőjetek akkor gyorsan, mert ha nem, belétek ba**om a baltát, majd meglátjuk, ki a gyorsabb!”. Ekkor újra felkapta a baltát és tovább fenyegette a rendőröket: „Jöhettek, ahányan vagytok, hívjatok erősítést, ha nem viszitek el a nőt, belétek ba**om a baltát, hacsak le nem lőttök, majd kiderül, ki a gyorsabb”.

– A Nógrád Megyei Főügyészség terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat a terhelttel szemben – áll a csütörtökre kiírt tárgyalás tájékoztatójában. Mint azt hírportálunk megtudta, holnap orvos és rendőr tanúk meghallgatásával folytatódik majd a tárgyalás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában