Vezetéstechnika

2022.05.14. 15:25

Mindent megtettek a motorosok biztonsága érdekében a Nógrád megyei rendőrök (fotók)

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a motoros szezonra való felkészítés jegyében tartott vezetéstechnikai képzést a motorkerékpárral közlekedők részére szombaton, reggeltől egészen délutánig.

Gerhát Karina

Forrás: Nool/Bakos László

– Az érdeklődők a motoros szezon kezdetéhez kapcsolódó tréningen vehettek részt a Gyurtyános városrészben található Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont pályáján. A képzés két részből állt, a motorosok a program keretében elméleti, valamint gyakorlati feladatok végrehajtásával is fejleszthették tudásukat – mondta el a helyszínen hírportálunknak Dankóné Nagy Éva.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hozzátette: az érdeklődők az ügyességi feladatok végrehajtása során hasznos információkat kaphattak a jármű kezelése tekintetében is, ami rendkívül fontos a több hónapos kihagyás után ismét motorkerékpárra ülő járművezetőknek.

– Mások mellett a képzésen oktatóként vett részt Kótner Zoltán, címzetes rendőr főtörzszászlós, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának motoros járőre, aki 2017-ben a németországi Kulmbachban, a rendőrmotorosok nem hivatalos ügyességi Európa- bajnokságán aranyérmet szerzett – tudtuk meg Dankóné Nagy Évától.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kifejtette továbbá: a két év kihagyás után Salgótarjánban megrendezett motoros vezetéstechnikai képzésen összesen 13-an vettek részt a kétkerekű járműveikkel. Az oktatás elméleti és gyakorlatai része is ingyenes volt a motorkerékpárral közlekedők részére, azonban a tumultus elkerülése érdekében a vezetéstechnikai képzést előzetes regisztrációhoz kötötte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában