Tragédia

2022.05.14. 08:32

Halálos áramütést szenvedett zuhanyzás közben egy diósjenői nő

Gondatlanság okozta egy nő halálát Diósjenőn, a tragédiát megelőzően ugyanis egy kontár villanyszerelő építette ki otthonában a villamos hálózatot. A Nógrád megyei rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki az üggyel kapcsolatban egy 46 éves helyi férfit.

Nool

Forrás: police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 46 éves diósjenői lakos ellen

– írja közleményében a police.hu. Mint kiderült, a nő diósjenői otthonában február 5-én zuhanyzás közben áramütést szenvedett és a helyszínen meghalt. A nyomozás során kiderült, hogy a tragédiát megelőzően egy megfelelő szakmai végzettséggel nem rendelkező 46 éves férfi a nő otthonában villamos hálózatot épített ki, és a vezetékek csatlakozását több helyen szabványellenes módon – fázis és védővezetékeket összekötve – végezte el. 

– A szabálytalan szerelés következtében az ingatlan vízhálózata és elektronikus berendezései villamos feszültség alá kerültek. A megalapozott gyanú szerint a halálos baleset bekövetkezésében közrejátszott a terhelt mulasztása, amellyel a villanyszerelési tevékenysége során a családi házban tartózkodók életét, testi épségét gondatlanságból közvetlen veszélynek tette ki – fogalmaznak a közleményben. A nyomozók azóta előállították és ki is hallgatták a gyanúsított férfit, aki mindent beismert. 

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy villanyszerelési munkát csak megfelelő szakmai végzettséggel rendelkező személy végezhet, továbbá a munkavégzés során a vonatkozó előírásokat maradéktalanul be kell tartani, így a hasonló halálesetek elkerülhetőek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában