Gyász

2022.04.15. 12:58

Elhunyt Herczeg László, a Nógrád megyei tűzoltók egykori gépkocsivezetője

Herczeg László 2011-ben vonult nyugdíjba, mégis haláláig aktívan segített korábbi társainak. A nyugdíjas tűzoltó 69 éves volt.

Nool

Forrás: Shutterstock

Herczeg László 1953. október 28-án született Salgótarjánban. Általános iskolai tanulmányait követően a Salgótarjáni Szakmunkástanuló Intézetben autószerelő bizonyítványt szerzett, majd a Nógrád Megyei Szénbányászati Tröszt Fuvarozási Üzeménél helyezkedett el autószerelőként. Kisvártatva katonai szolgálatra hívták be, ahol az Egység Élenjáró Katonája elismerésben részesült.

1975. november 1-jén kinevezték őt a Salgótarjáni Tűzoltó-parancsnokság gépjárműszerelőjének, majd 1979. áprilisától a Nógrád Megyei Tűzoltó-parancsnokságon dolgozott, szintén gépjárműszerelőként. A Nógrád Megyei Tűzoltó-parancsnokság hivatásos állományába 1998. október 15-én szerelt fel, ahol a szükséges szakmai ismereteket gyorsan elsajátította, feladatait pedig szakszerűen, lelkiismeretesen végezte. Parancsnokaival és beosztott társaival szemben tisztelettudó volt, a kiadott parancsokat, utasításokat maradéktalanul végrehajtotta, amikor lehetősége adódott rá szívesen vállalt többletfeladatokat.

Herczeg László szorgalmas és elhivatott volt szakmája iránt, jellembeli tulajdonságát pedig az őszinteség, a közösség iránti kötelességtudata, családja iránti szeretete és a felelősség jellemezte. Érzékenységét, jószívűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy amennyiben bajtársait igazságtalanság érte, őt is minden esetben megviselte kollégái fájdalma. Munkatársaival kitűnő kapcsolata volt, még 2011-ben történő nyugállományba vonulását követően is bármikor rendelkezésre állt volt társai számára, és amiben csak tudott segített nekik. Hivatásos szolgálata alatt több alkalommal részesült parancsnoki dicséretben és jutalomban.

Herczeg László nyugállományú tűzoltó zászlós temetésének időpontjáról és helyéről a későbbiekben történik intézkedés.

Forrás: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában