Ügyészség

2022.04.07. 12:37

Az ablakon át tört be a körzeti megbízotti irodába egy férfi Őrhalomban

A Balassagyarmati Járási Ügyészség lopás bűntette miatt vádat emelt azzal a 26 éves férfivel szemben, aki a rendőrség – jelenleg használaton kívüli – körzeti megbízotti irodáját törte fel.

Nool

Forrás: ugyeszseg.hu

Az ügyészség portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint a 26 éves férfi 2021. augusztus elején Őrhalomban az ablakon lévő védő rácsot lecsavarozta és az ablakon átmászva tört be a Balassagyarmati Rendőrkapitányság által korábban körzeti megbízotti irodaként használt, jelenleg használaton kívüli épületbe, majd onnan leselejtezett irodai bútorokat, valamint televíziót tulajdonított el.

Az ügyészség vádiratában a büntetett előéletű, jelenleg is letartóztatásban lévő elkövetőt, mint visszaesőt vádolta meg. Amennyiben a férfi a bíróság előkészítő ülésén beismerő vallomást tesz, vele szemben 2 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetés és 3 év közügyektől eltiltás az ügyészi indítvány. 

Bűnösségének megállapítása esetén a sértett közel 51 ezer forint kárigényét és a nyomozás során felmerült több mint 73 ezer forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság hoz majd döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában