Megmentették

2022.03.05. 14:18

Túrázás közben megsérült egy idős hölgy a Karancson

A bajba jutott túrázónak a tűzoltók segítettek lejutni a Karancs-hegységről, Somoskőújfalunál.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a salgótarjáni hivatásos tűzoltók és a Karancs Speciális Mentőszolgálat önkéntes tűzoltói siettek egy bajbajutott túrázó segítségére szombaton kora délután Somoskőújfaluhoz. Az illető nem tudott lejutni a Karancsról, ezért a tűzoltók mentették őt meg.

Kapás Márton, az igazgatóság megbízott szóvivője hírportálunk érdeklődésére elmondta, hogy a túrázó egy turistacsoporttal együtt kirándult a hegyen, miközben komoly lábsérülést szenvedett, túratársai ezért kérték a tűzoltók segítségét. A baleset a Szlovák határ közelében történt. Kapás Márton elmondta, hogy a hivatásos és önkéntes tűzoltók komoly, összehangolt munkával közösen hozták le a hegyről a bajba jutott embert, majd átadták a mentőknek, akik kórházba szállították.

Meg nem erősített információk szerint egy idős hölgy sérült meg a balesetben.

Frissítés (15:09)

Anger Cintia, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs szervezője hírportálunk megkeresésére elmondta, hogy a helyszínre riasztott mentőegység egy idős nőt talált, aki könnyebb sérüléseket szenvedett. Ellátást követően stabil állapotban szállították kórházba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában