Ellenőrzés a főutakon

2022.03.21. 12:18

Semmi nem maradt titokban a Nógrád megyei rendőrök drónjai előtt (videó)

Komplex közlekedésrendészeti ellenőrzéseket végeztek március 17-én a rendőrök Nógrád megyében a 2-es, a 21-es és a 22-es főutakon.

Nool

Forrás: Police.hu

A közlekedésbiztonság javítását célzó akció célja ezúttal is a közúti közlekedési balesetek megelőzése és a szabályszegő járművezetők forgalomból való kiszűrése volt – írja hétfői közleményében a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Mint kiderült, az összehangolt ellenőrzés során a rendőr-főkapitányság minden rendelkezésre álló sebességmérő eszköze működött a 2-es, a 21-es és a 22-es számú főútvonalakon megtartott ellenőrzéseken

Drónt is bevetettek
Forrás: Police.hu

A rendőrök bevetették a Készenléti Rendőrség drónját is, emellett a változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont (vhKKEP), valamint az úgynevezett FámaLéser sebességmérő eszköz is figyelte a szabályszegőket. S ha ez még nem lett volna elég, a rendőrök civil szolgálati autókban elhelyezett fedélzeti kamerákkal is ellenőrizték a közlekedőket.

A különleges módszer révén számos szabályszegőt sikerült elcsípniük a zsaruknak: 24 helyszíni bírság és 8 közigazgatási bírság talált gazdára, ezen túlmenően 21 esetben közigazgatási eljárást is kezdeményeztek gyorshajtás miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában