Megrongálta a betlehemet is

2022.03.25. 12:15

Nem kapott vásárlási utalványt, ezért a polgármester autóján állt bosszút a borsosberényi férfi

Nem volt jogosult a karácsonyi utalványra, ezért összetörte a polgármester autóját és az utcai betlehemet egy borsosberényi férfi.

Nool

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Az 52 éves elkövető tavaly decemberben bement a borsosberényi polgármesteri hivatalba, hogy érdeklődjön arról, hogy miért nem kapott karácsonyi vásárlási utalványt. A polgármester tájékoztatta őt, hogy azért nem jogosult utalványra, mivel azt a férfi családjában más személy vehette igénybe.

A férfi ezen teljesen feldühödött, boldog karácsonyt kívánva távozott, majd a parkolóban ököllel beütötte a polgármester autójának hátsó szélvédőjét, ezzel mintegy 200 ezer forintos kárt okozva a kocsiban. Ez sem volt neki elég arra, hogy levezesse a dühét: később nekirontott az utcán elhelyezett betlehemnek is – a szobrokat szétdobálta, az adventi koszorút pedig az árokba dobta.

 

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a férfival szemben garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt emelt vádat, és indítványozták részére a a felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában