Lezárt ügy

2022.03.14. 09:55

Már az ügyészség vizsgálja tovább a mátraverebélyi betörő ügyét

A bátonyterenyei nyomozók lezárták a 25 éves férfi ellen indított eljárás vizsgálati szakaszát.

Nool

Forrás: police.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a férfi több mátraverebélyi ingatlanból lopott különböző értékeket, végül a bátonyterenyei rendőrök elfogták. 

A nyomozás adatai alapján a helyi lakos január 15-én az éjszakai órákban egy mátraverebélyi lakóház bejárati ajtaját befeszítette, majd ott értékek után kutatott. A lakás egyik szobájában található szekrényből, több mint 50 ezer forint készpénzt, valamint az ágyra letett telefonkészüléket lopta el.

police.hu

A 25 éves férfi január 16-án az éjszakai órákban a településen található másik lakóházhoz ment és annak ajtaját berúgta. A férfi bement a házba, és a szobákban található szekrényeket átkutatta, amelynek során dobgitárt, hangfalakat, fúrógépeket és különböző szerszámokat talált és tulajdonított el.

police.hu

A férfi pár nappal később a kora délutáni órákban egy körbekerített és lezárt másik mátraverebélyi családi házhoz ment, amelynek az ablakszárnyait lefeszítette és onnan 8-10 pár gyermekcipőt vitt magával.

A férfi kihallgatása során a bűncselekmények elkövetését elismerte. A hatóság tagjai az ellopott értékek egy részét megtalálták, és azokat a sértettek részére visszaadták.

police.hu

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság a férfi ellen lopás bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárás vizsgálati szakaszát lezárta, és az ügy iratait a Salgótarjáni Járási Ügyészség részére megküldte - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában