Lángok

2022.03.25. 13:52

Kiemelkedően magas a nógrádi szabadtéri tüzek száma

Csak idén már 348 szabadtéri tűz keletkezett szűkebb hazánkban, amely kiemelkedőnek számít az elmúlt 2-3 év ugyanezen időszakához képest.

Nagy Orsolya

Borítóképünk egy korábbi tűzeset helyszínén készült.

Forrás: NMH Archívum

Fotó: Hegedűs Márk

Kapás Márton, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője elmondta, hogy 2021-ben 106, 2020-ban 143, míg 2019-ben 291 vegetációs tűzhöz riasztották a lánglovagokat március 25-ig. 

– Az elmúlt hónapokban több mint 635 hektárnyi terület égett le térségünkben. A legnagyobb kiterjedésű, hatvan hektáros szabadtéri tűz Terény közelében pusztított. A napokban pedig szinte valamennyi településre riasztották a tűzoltókat, így például Mátraszőlősre, Szécsényre, Jobbágyiba, Hugyagra, Nemtire, de Bujákra is – közölte Kapás Márton. 

Hozzátette: Nógrád megyében február 26-a óta, március 10-e óta pedig az egész országban tűzgyújtási tilalom van érvényben. A belügyminiszter március 21-én közleményében tartósan vízhiányos időszakot állapított meg. 

Éppen ezért a megbízott szóvivő óva inti a lakosokat, hiszen a csapadékmentes telet követő száraz tavasz kedvez a szabadtéri tüzek kialakulásának.

 

Címkék#tűzeset

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában