Ügyészség

2022.03.26. 11:37

Fogház várhat a kocsmában részegen balhézó somosi férfira

Az ügyészség fogházbüntetést indítványozott a somoskőújfalui presszóban verekedő férfi ellen.

Nool

Forrás: Shutterstock

Az ügyészség közleménye szerint az 53 éves somoskőújfalui férfi 2020. július 11-én a késő délutáni órákban az egyik helyi kocsmában italozott, amikor felfigyelt egy telefonáló vendégre, aki éppen elhagyta az épületet. 

Ekkor az erősen ittas somosi férfi minden előzmény nélkül belekötött, kiabálni kezdett vele, sértegette, mire a telefonáló férfi az utcáról visszament a presszó kerthelyiségébe. Ezután a részeg férfi követte őt, továbbra is kiabálva sértegette, majd rátámadt: megragadta a nyakát, melyből csak úgy tudott kiszabadulni, hogy a támadóját lábon rúgta, aki ettől a földre esett.

A büntetett előéletű somosi férfival szemben a Salgótarjáni Járási Ügyészség garázdaság miatt emelt vádat, és fogházbüntetés kiszabására tett indítványt. Mivel a férfi felfüggesztett szabadságvesztés alatt követte el, a korábbi 6 hónap szabadságvesztését is le kell töltenie. Az ügyben elsőfokon a Salgótarjáni Járásbíróság hoz majd döntést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában