Megemlékezés

2022.03.11. 15:59

A forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek a katasztrófavédelemnél

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett megemlékezést március 11-én a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Salgótarjánban.

Nool

Seres Tibor igazgató mondott ünnepi köszöntőt

Forrás: NMKI

Ünnepi köszöntőt Seres Tibor tűzoltó ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója mondott a rendezvényen. Az ezredes beszédében kiemelte, hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharc Magyarország újkori történetének egyik meghatározó eseménye, valamint nemzeti identitásunk egyik alapköve – írják az igazgatóság honlapján az eseményről közzétett tudósításukban

Az igazgatóság tisztjei is részt vettek a megemlékezésen Forrás: NMKI

Seres Tibor beszédében arra is felhívta a figyelmet, hogy a szabadság kivívása mellett egy másik érték is született a harcok idején, ez az érték pedig nem más, mint a magyarság egységessége, az összefogás. A katasztrófavédelem megyei igazgatója gondolatai zárásaként elmondta, hogy fontos, hogy példaként álljanak előttünk a szabadságharc hősei, hiszen egy közösség csak akkor emelkedhet ki a többi közül, ha a célhoz vezető úton segítjük egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában