Lezárt ügy

2022.02.26. 12:22

Az ügyészség vizsgálja tovább a pásztói gyalogosgázolás körülményeit

A rendőrök befejezték a 43 éves férfi ellen indított büntetőeljárás vizsgálati szakaszát.

Nool

2021. december 9-én Pásztón a délutáni órákban közlekedett személygépkocsival a 43 éves pilisjászfalusi férfi, amikor a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen elütötte az ott áthaladó nőt. A gyalogos a baleset következtében súlyos sérülést szenvedett. 

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a férfi ellen indított büntetőeljárás vizsgálati szakaszát lezárta, és az ügy iratait a Salgótarjáni Járási Ügyészségnek megküldte - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon

Könnyen megelőzhető a baj

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet körültekintően és mérsékelt sebességgel közelítsék meg, és az azon áthaladni szándékozó gyalogosok részére mindig biztosítsanak elsőbbséget. A rendőrök arra kérik a gyalogosan közlekedőket, hogy az úttesten való átkeléshez válasszák a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, ha a közelben nincs, akkor az úttesten való áthaladás megkezdése előtt kötelesek meggyőződni arról, hogy áthaladásukkal a járműforgalmat nem zavarják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában