Ügyészség

2022.01.11. 11:24

Postán rendelt kannabisz magokból akart kábítószert termeszteni a szécsényi férfi

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 34 éves szécsényi férfival szemben, aki kétszer is kannabisz magokat rendelt az interneten, mert az első rendelését – a rendőrség közbelépése folytán – nem kapta meg.

Nool

Forrás: Illusztráció | Shutterstock

Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi 2021 februárjában egy internetes webáruházból 120 euróért rendelt 10 kannabisz magot. A nevére és címére küldött csomag ugyan beérkezett Magyarországra, azonban azt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatóságának munkatársai zárolták, majd a rendőrség lefoglalta.

Mivel nem kapta meg a küldeményt, a férfi márciusban újabb 10 magot rendelt a cégtől, ám a hatóság ismételten közbelépett, így a vásárlás ezúttal sem sikerült.

A 20 magból optimális körülmények között akár 18 db THC tartalmú kendernövény is nevelhető lett volna. A THC azonban kábítószernek minősül, így a növény termesztése is büntetendő.

Az ügyészség a férfi ellen kábítószer birtoklásának előkészülete miatt emelt vádat, indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést szabjon ki, a kender növény magjait kobozza el, valamint kötelezze a vádlottat a közel 210 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában