Ütött

2022.01.04. 13:12

Pálinka miatt verte meg saját nagymamáját Pásztón egy ittas férfi karácsonykor

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája ügyészi indítványra elrendelte annak a 26 éves férfinek a letartóztatását, aki karácsonykor támadt idős nagyszülőjére.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A gyanúsított tavaly december 26-án dél körül ittasan megjelent a 73 éves nagymamája pásztói lakásánál. Amikor a nagymama a lakrészét rövid időre elhagyta, a gyanúsított megkísérelte felkutatni az általa korábban otthagyott pálinkát, de az időközben visszaérkező sértett szóvá tette a gyanúsított okozta, keresés közbeni rendetlenséget, ami miatt közöttük szóváltás alakult ki, amelynek során a gyanúsított közölte a sértettel, hogy „add elő a pálinkát, mert akkor megütlek”.

A szóváltás során a gyanúsított végül bántalmazta is a sértettet, megütötte a bal arcfelét, majd két esetben még fejtetőn is ütötte őt, aki 8 napon belüli gyógytartamú zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított többször volt már büntetve, különös visszaeső, korábban is követett el erőszakos bűncselekményt a nagymama sérelmére, a mostani cselekményt az előző szabadságvesztés büntetéséből szabadulva, a feltételes szabadság tartama alatt követte el.

A Pásztói Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt kezdeményezte a napokban a férfi letartóztatását, amit a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában