Bilincsben

2022.01.28. 11:31

Nógrádi rendőrök kapták el a teherautót kifosztó férfiakat

A két Nógrád megyei férfi kirámolta a vezetőfülkét, amíg a sofőrök a gépjármű rakteréből az árut pakolták ki.

Nool

Forrás: police.hu

A police.hu tájékoztatása szerint a 41 éves és a 35 éves férfi tavaly december 23-án a délelőtti órákban Vecsés egyik parkolójában figyelt fel egy kisteherautóra, amelynek vezetője a gépjármű rakteréből éppen árut pakolt. A két férfi kihasználta a sofőr elfoglaltságát, a nyitott vezetőfülkéből a férfi pénztárcáját és az abban található 142 ezer forint készpénzt ellopta.

A gyanúsítottak ugyanezzel a módszerrel január 14-én a kora délutáni órákban Budapesten, a XVIII. kerületben károsítottak meg egy tehergépkocsivezetőt. Amíg a sofőr a gépjármű rakteréből árut rakodott, a tehergépkocsi nyitott vezetőfülkéjéből a két férfi az ott talált táskát a benne lévő 100 ezer forint készpénzzel, mobiltelefonnal, valamint személyes iratokkal együtt elvitte.

A széleskörű felderítő munka eredményeként az elkövetőket a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói elfogták és előállították. A 41 éves férfit és 35 éves társát kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntett, valamint kisebb értékre üzletszerűen egy vagy több közokirat, magánokirat, készpénz-helyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A nyomozók mindkét férfi letartóztatásának indítványozására előterjesztést tettek.

Címkék#bűnügy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában