rendőrkézen

2021.10.26. 11:30

Nem menekült sokáig: rácsok mögött a pásztói visszaeső bűnöző

A Pásztói Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte annak a 30 éves férfinak a letartóztatását, aki a kirakatüveget betörve zsákmányolt órákat egy pásztói üzletből.

Forrás: Shutterstock

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint egy férfi október 21-én késő este könyökével betörte egy pásztói óra-ékszer üzlet kirakatának üvegét, majd a betört ablakon keresztül a kirakatba benyúlt, és onnan három karórát eltulajdonított. A lopással 210.000 forint, míg a rongálással további 120.000 forint kárt okozott.

A rendőrség a környék térfigyelő kameráinak segítségével egy órán belül azonosította és őrizetbe vette az elkövetőt. Otthonában megtalálták az eltulajdonított órákat, így a lopással okozott kár megtérült.

A férfi többször volt már büntetve, 2019-ben szabadult börtönbüntetéséből. Jelenleg is több büntetőeljárás folyik ellene, ez év szeptemberben a bíróság végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, így a mostani újabb bűncselekményét felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

Mivel eddigi büntetései és az ellene folyó eljárások nem tartották vissza az újabb bűncselekmény elkövetésétől, a bűnismétlés megakadályozása érdekében a Pásztói Járási Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, amit a nyomozási bíró el is rendelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában