ügyészség

2021.09.09. 11:27

Fejbe rúgta idős áldozatát a tarjáni buszmegállóban, börtön vár a férfira

Börtön vár a a salgótarjáni buszmegállóban verekedő férfira, aki fejbe rúgta idősebb áldozatát. A csonttörés elkerülése csak a véletlenen múlt.

Nool

Forrás: Shutterstock

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint 2020. június 27-én a délutáni órákban a 22 éves férfi és egy rokona egy buszmegállóban találkozott egy idősebb férfivel, akitől cigarettát kértek. Bár a férfi teljesítette a kérést, mégis szóváltásba keveredtek, mire a fiatal ököllel megütötte, majd fejbe rúgta a 60 év körüli férfit, aki a földre zuhant. A fiatal férfi ezután addig bántalmazta az idősebbet, amíg egy busz a megállóba be nem érkezett, ekkor a helyszínről elszaladt.

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a bántalmazás módjára, erősségére és a támadott testtájékra is figyelemmel a súlyosabb, csonttöréssel járó sérülés elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a férfi ellen, akit a Salgótarjáni Járásbíróság elsőfokon 8 hónap szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltás büntetésre ítélt.

Az ítélet ellen az ügyészség jelentett be fellebbezést az ítélet súlyosítása érdekében. A Balassagyarmati Törvényszék az ügyészi fellebbezést alaposnak tartotta és a büntetést a férfi büntetett előéletére és a súlyosító körülmények túlsúlyára figyelemmel 1 év 4 hónap börtönbüntetésre súlyosította. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában