rendőrkézen

2021.08.06. 09:44

Begyógyszerezte és kirabolta az idős férfit a rétsági bűnözőbanda

A rétsági nyomozók négy órán belül beazonosították és elfogták a 20 éves nőt és három társát.

Forrás: police.hu

A police.hu tájékoztatása szerint a rendőrségen augusztus 4-én a reggeli órákban tett feljelentést egy férfi, hogy egy nő eltulajdonította a pénztárcáját és a bankkártyáját, amellyel több alkalommal vásárolt.

A rendőrök a bejelentést követően négy órán belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 20 éves rétsági nőt, valamint 37 éves nő, 21 éves férfi és 17 éves fiú társát.

Fotó: police.hu

A rendelkezésre álló adatok alapján a 20 éves nő három társával történő előzetes megbeszélést követően július 28-án a délelőtti órákban felkereste otthonában az idős férfit és részére kávét adott át, amelybe nyugtató hatású gyógyszert kevertek. Ezt a férfi elfogyasztotta, majd bódult állapotát kihasználva a nő eltulajdonította a sértett pénztárcáját, a benne lévő készpénzt és bankkártyát, valamint a nevére kiállított okiratokat. Ezt követően a nő három társával a magukhoz vett készpénzt elköltötték, valamint a bankkártyát Vácon és Rétságon több kereskedelmi egységben felhasználva, közel 50000 forint értékben különféle árucikket vásároltak.

Fotó: police.hu

A rendőrök a 20 éves nőt és társait a Rétsági Rendőrkapitányságra előállították és kifosztás bűntett, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A hatóság tagjai a 37 éves nőt, a 21 éves férfit és a fiatalkorút őrizetbe vették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában