illegálós bevándorlók

2021.07.01. 07:20

Helyszíni fotók: dübörgésük buktatta le a kamionban bujkáló migránsokat Katalinpusztán

A rendőrök szerda délután egy kamiont tartóztattak fel Katalinpusztánál, amiben több bevándorló is bujkált.

Nool

migráns kamion

Forrás: Beküldött

Fotó: Pistyúr András

Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, szerda délután egy kamiont tartóztattak fel a rendőrök Katalinpusztánál, aminek rakterében bujkáló migránsokat vettek észre.

A hír " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Traffipax a Nógrádi utakon nevű csoportban terjedt el. A bejegyzés szerint egy internetező arra hívja fel a közlekedők figyelmét, hogy egy kamion akadályozza a forgalmat Katalinpusztánál.

Fotó: Pistyúr András / Beküldött

A police.hu tájékoztatása szerint, az akció során a ​​​​​​​rétsági rendőrök hét határsértővel szemben intézkedtek.

Fotó: Pistyúr András / Beküldött

Hozzátették: állampolgári bejelentés érkezett a rendőrség tevékenységirányítási központjába június 30-án délután, mert Szendehely-Katalinpuszta belterületén egy tehergépkocsi rakodótérből dörömbölő migránsokat hallottak.

A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy a kamion rakodóterében hét afgán férfi utazott be Magyarország területére, akik azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök előállították őket a Rétsági Rendőrkapitányságra, majd meghallgatásukat követően a hatályos visszafogadási egyezmény alapján átadják őket a román hatóságnak.

Fotó: Pistyúr András / Beküldött

Eddig úgy tudják, hogy a kamion sofőrje nem tudott arról, hogy a gépjárművén határsértők utaztak.

- A helyszínen nem volt szükség mentőellátásra – írta a portálunk megkeresésére a mentőszolgálat sajtóosztálya.

Tragikus előzmények

Egész Európát sokkolta egy 2015-ös embercsempészési ügy: hetvenegy migránst zsúfoltak egy levegőtlen kamionba, mindegyikük meghalt. Az eset az augusztusi kánikulában történt; a tehergépkocsit Ausztriában, az autópályán, Parndorf közelében találták meg. A magyar hatóságok még aznap, a szerb határ közelében elfogtak négy embercsempészt. Ügyükben 2019-ben született ítélet: életfogytiglant kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában