ügyészség

2021.07.12. 13:55

Gyerekeknek árultak „biofüvet”: rács mögött folytatja karrierjét két nógrádi díler

Elrendelték a letartóztatását annak a két Nógrád megyei férfinak, akik nagyrészt kiskorúaknak árultak kábítószert.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Vasárnap a Salgótarjáni Járási Ügyészség ügyeletes ügyészének indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte annak a 30 és 39 éves férfinek a letartóztatását, akik ismeretségi körükben kiskorúak részére is értékesítettek kábítószert és új pszichoaktív anyagot.

Mint arról korábban beszámoltunk a 30 éves férfi 2018 decembere és 2021 márciusa között több személy – közöttük fiatalkorú és gyermekkorú személyek részére is – értékesített új pszichoaktív anyagot Őrhalomban. A férfi március után – a lebukás veszélyének elkerülése érdekében– vevői körét bűntársaihoz irányította. A 39 éves férfi ezt követően Patvarc bel- és külterületén több személy részére adott el úgynevezett „biofüvet”, melynek árusítását esetenként gyermekjóléti szolgáltatást végző intézmény közelében végezték, Balassagyarmaton például az óvoda közvetlen környezetében.

Fotó: police.hu

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy kiterjedt nyomozás eredményeként július 9-én őrizetbe vett egy őrhalmi és egy patvarci illetőségű férfit, akik 2020 óta terjesztettek ismeretségi körükben kábítószert és új pszichoaktív anyagokat. A drogokat nagyrészt kiskorúaknak értékesítették, akik közül többen a szüleiktől kapott zsebpénzből vásárolták az anyagokat – derül ki az ügyészség közleményéből.

Fotó: police.hu

A két férfit bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével és bűnszövetségben köznevelési épület közvetlen környezetében kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével gyanúsítják, a fiatalabb férfit pedig kábítószer kereskedelem bűntett elkövetésével is.

Az ügyészség indítványa nyomán a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a két férfi letartóztatását a bűnismétlés megakadályozása érdekében elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában