szórakozás

2021.06.30. 09:00

„Mini zsaruk” a gyerektáborban

Több évtizedes hagyományra tekint vissza a rendőrségi tábor Nógrád megyében.

A Salgótarjáni MiniZsaru tábort idén a 2020/2021-es tanév záró rendezvényeként június 28. és július 2. között a Salgótarjáni gyermektáborban rendezik meg. Az öt napos rendezvényen 26 fő, 7 és 12 év közötti gyermek ismerkedhet meg játékos formában a rendőrség munkájával, feladataival, valamint bűn- és balesetmegelőzési ismereteik is bővülhetnek.

A tábort 2021. június 28-án Zahorecz Sándor rendőr alezredes, rendőrségi tanácsos, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese és Berta Szabolcs rendőr alezredes, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság kapitányságvezető-helyettese nyitotta meg.

A rendezvény idei programjai között a rendőrség munkájának megismerése, valamint a bűn- és balesetmegelőzési ismeretek bővítése szerepel. Mindemellett a rendőrök felhívják a gyerekek figyelmét a nyári szünet veszélyeire, továbbá a 112-es központi segélyhívó szám rendeltetésszerű használatára is. A gyermekek csapatépítő tréningeken, akadály- és sportversenyen, érdekes előadásokon vehetnek részt, továbbá egy izgalmas kirándulást is tesznek a balassagyarmati Kerékpár Múzeumba.

A szervezők egy kisfilmet is forgatnak, amelyben a gyermekek elmondják az általuk megtanult és legfontosabbnak vélt bűn- és balesetmegelőzési tanácsaikat a társaiknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában