tárgyalás

2021.05.31. 17:26

Kedden tárgyalják a balassagyarmati gyilkos ügyét, aki brutális módon rugdosta halálra barátját

A vádlott aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt felelhet június elsején a Balassagyarmati Járásbíróságon.

Nool

Forrás: shutterstock

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, vádirati tényállás szerint vádlott és a sértett 2001-ben Németországban ismerkedtek meg, ahol egy munkahelyen dolgoztak és együtt is laktak. A felek baráti viszonyba kerültek.

A férfi 2018. október 2-án a délutáni órákban, az előzetesen megbeszéltek alapján, meglátogatta a sértettet, majd több szórakozóhelyet is felkerestek. Az ittas állapotba került elkövető Balassagyarmat főutcáján a sértettet több alkalommal mellkas és váll tájékon megütötte.

A vádlott és a sértett késő éjszakai, kora hajnali órákban a sértett és édesanyja által lakott családi házba mentek, ahol a férfi pénzt kért kölcsön barátjától, a sértett azonban a kérést nem teljesítette. Ezért megtorlás érdekében a sértettet életének kioltása céljából, brutális módon ütlegelni és rugdalni kezdte, miközben trágár módon az életének kioltásával fenyegette.

Az emberi mivoltából kivetkőzött, ittas férfi a sértettet mélyen megalázva, az embertelen bántalmazást és a sértett szenvedését gátlástalan módon, a nála lévő mobiltelefonja videó felvevőjével rögzítette.

A sértett folyamatos könyörgése ellenére hosszantartó, fejre és testre mért rúgásokban is megnyilvánuló bántalmazás után az éjszaka még hátra lévő részét a sértettel töltötte, majd másnap reggeli azt észlelte, hogy a sértett már nem ad életjeleket.

Az elkövető ekkor álnéven értesítette a mentőszolgálatot, a sértett újraélesztését a mentőszolgálat diszpécserének utasítására megkezdte, majd a mentőszolgálat tagjainak kiérkezése után a helyszínt elhagyta, a közelben lévő ruházati boltban a vérrel szennyezett nadrágja és cipője helyett újat vásárolt, majd az elsődleges intézkedést végző rendőrjárőröket félre vezetve azt nyilatkozta, hogy a sértettet általa ismeretlen személyek bántalmazták.

A kiérkező mentősök által folytatott újraélesztés már nem vezetett eredményre, sértett elhalálozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában