hihetetlen

2021.05.14. 13:44

Elképesztő: ellopták egy pizzafutár autóját Salgótarjánban, a rendőrség keresi a tettest

Ellopták egy pizzafutár autóját csütörtök este Salgótarjánban, a Budapesti úton.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Hihetetlen történet robbantotta fel a közösségi médiát csütörtök este. Több százan osztották meg a bejegyzést, miszerint a kora esti órákban az egyik salgótarjáni pizzéria futárának ellopták az autóját, miközben pizzát vitt fel egy Budapesti úti lakás emeletére. A sokak által megosztott piros Suzuki azóta sem került elő.

Az ügyben megkerestük a rendőrséget is, Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője portálunknak elmondta, hogy a Salgótarjáni Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Hozzátette: a rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi május 13-án a kora esti órákban Salgótarján-Zagyvapálfalva városrészében – a járművezető távollétét kihasználva – a nyitva lévő személygépkocsit, a benne hagyott indítókulccsal beindította, majd azzal ismeretlen helyre távozott.

A rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy aki a bűncselekmény elkövetőjének személyazonosságával, tartózkodási helyével, a jármű hollétével kapcsolatban, vagy a bűncselekményre vonatkozóan egyéb információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Az egyik helyi lakos is megosztotta a posztot, amelyben látható a gépjármű:

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság hasonló sajnálatos esetek elkerülése érdekében azt tanácsolja a gépjármű tulajdonosoknak, hogy mindig zárják be az autót, még akkor is, ha csak rövid időre távolodnak el a járműtől. Előfordulhat, hogy a bezártnak hitt gépkocsi ajtók nyitva maradnak, mert a zárak nem megfelelően működnek, illetve a központi zár nem jól funkcionál. Hozzátették: fontos, hogy a tulajdonos mindig ellenőrizze, a jármű ajtaja bezáródott-e. Érdemes a gépjárműbe riasztót építeni, illetve, ha rendelkezünk ilyennel, a jármű parkolását követően élesíteni a berendezést. Amennyiben a járművel közterületen parkolunk, jól megvilágított, nagyobb forgalmú területet érdemes választani.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában