csalók!

2021.04.30. 14:38

„Pofátlan” csalás: így próbálják átverni az autósokat Nógrád megyében

Helyi Facebook-csoportokban lettünk figyelmesek egy érdekes bejegyzésre, amelyben egy autós „pofátlan” csalásra hívta fel a Salgótarján és Pásztó között közlekedők figyelmét.

Nool

Forrás: Shutterstock

A sokak által megosztott, ám azóta törölt poszt szerint Salgótarján és Pásztó között egy szürke színű, Fiat Puntóval közlekedő férfi pénzt szeretne szerezni azzal az indokkal, hogy a járműve mellett vagy előtte haladó autó felverte a kavicsot és összetörte a szélvédőjét. A kommentekben azt írták, hogy a férfi már Maconkán és Kisterenyén is próbálkozott.

Az ügyben megkerestük a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságot is, akik azt válaszolták, hogy hozzájuk is érkezett már bejelentés hasonló esetben.

– A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába a megnevezett esethez hasonló cselekmény kapcsán érkezett bejelentés. A hatóság vizsgálja az eset körülményeit, és amennyiben bűncselekmény gyanúja merül fel, úgy büntetőeljárást kezdeményez – tájékoztatta portálunkat Nágel Tamás, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

– Amennyiben ilyen anyagi kárral járó közlekedési baleset történik, valamint a gépjármű vezetője elismeri a felelősségét, akkor az érintett felek egy kárbejelentő lapot töltenek ki, és a továbbiakban a kár rendezése a biztosító hatáskörébe tartozik – tette hozzá Nágel Tamás.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense felhívta a figyelmet, hogy semmi esetben ne fizessen a helyszínen bármilyen indokra is hivatkozik a másik fél.

Hozzátette: amennyiben gyanús körülményeket észlelnek, kérjenek segítséget, értesítsék a rendőrséget a 112-es központi segélyhívó számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában