ügyészég

2021.04.30. 10:33

Karóval torolta meg a sérelmeit egy ludányhalászi férfi, börtön várhat rá

A Salgótarjáni Járási Ügyészség végrehajtandó szabadságvesztésre ítélné azt a 24 éves férfit, aki társaival megverte haragosa nevelőapját.

Nool

Forrás: police.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés kísérlet bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 24 éves ludányhalászi lakos ellen.

A Nógrád Megyei Főügyészség pénteken megküldött közleményében újabb részletek derültek ki a bűncselekmény kapcsán. A 24 éves férfi 2020. május 10-én ismeretlenül maradt társaival együtt karóval felfegyverkezve elment egy haragosához. A fiatallal annak salgótarjáni háza előtt hangosan összeszólalkoztak, amit a fiú közelben élő nevelőapja is meghallott, és a nevelt fia segítségére sietett. A vádlott az oda érkező férfit a karóval kétszer fejen ütötte, majd a verekedésbe társai is bekapcsolódtak, a nevelőapát a földre teperték.

Fotó: police.hu

A dulakodás hangjaira a megtámadott férfi felesége is odarohant és a földön fekvő férjére feküdt, testével védve meg őt a további bántalmazástól. A nevelőapa a felesége önfeláldozásának köszönhetően csak könnyebb sérüléseket szenvedett, de a súlyos sérülések elmaradása csupán a véletlennek volt köszönhető.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség ezért a vádlottal szemben a garázdaság mellett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt is vádat emelt, és indítványozta, hogy a bíróság a büntetett előéletű férfit végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra ítélje, valamint kötelezze az eljárás során keletkezett 13 680 forint bűnügyi költség megfizetésére is.

Az ügyben első fokon a Salgótarjáni Járásbíróság hoz döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában