ügyészség

2021.03.10. 11:28

Internetről rendelték a kábítószert, elítélték a tarjáni drogkereskedőket

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádemelése nyomán a bíróság elítélte azt a 30 és 40 éves férfit, akik Salgótarjánban terjesztettek bódító hatású anyagokat.

Nool

Forrás: Shutterstock

Az ügyészség tájékoztatása szerint, az ügy másodrendű vádlottja 2018-tól rendszeresen fogyasztott új pszichoaktív anyagokat, amikhez internetről megrendelve, postai úton jutott hozzá. 2019-ben kapcsolatba került az elsőrendű vádlottal, és megállapodtak abban, hogy kábító hatású anyagokkal fognak kereskedni.

Ezt követően 2019 áprilisától októberig a másodrendű vádlott továbbra is rendelte az új pszichoaktív anyagot, melyet a postán átvett, majd társának átadott, aki albérletében árulta, majd elköltözése után a házuk közelében lévő garázssornál elrejtette, és onnan árulták közösen a szereket, feladatmegosztásban.

A nyomozó hatóság a páros több mint egy tucat fogyasztóját azonosította, tőlük, valamint a vádlottaktól is foglaltak le bódító hatású anyagokat.

Az ügyészség a 30 és 40 éves férfi ellen társtettesként kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat. A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően a letartóztatásban lévő elsőrendű vádlottat – aki korábban már kapott felfüggesztett szabadságvesztést – 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Társa 2 év börtönbüntetést kapott, melynek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette a bíróság.

A döntést a két vádlott, és az ügyész is tudomásul vette.

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában