lánglovagok

2021.03.16. 09:52

Hat alkalommal riasztották a nógrádi tűzoltókat szabadtéri tűzeset miatt

A Nógrád megyei tűzoltókat hat településre is a lángra kapott vegetáció miatt riasztották, de vonultak pincében keletkezett tűzhöz, közlekedési balesethez és kéménytűzhöz is március 15-én.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Nógrád megyei tűzoltókat hat településre is a lángra kapott vegetáció miatt riasztották, de vonultak pincében keletkezett tűzhöz, közlekedési balesethez és kéménytűzhöz is március 15-én.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint, száraz fű égett mintegy ötszáz négyzetméteren hétfő kora délután Ipolyszög külterületén. A tüzet a balassagyarmati hivatásos tűzoltók és az Érsekvadkert Község Tűzoltó Egyesületének önkéntese vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.

Fotel és rongyok égtek egy családi ház pincéjében hétfő kora délután Karancsságon, az Újtelepi úton. A szécsényi és salgótarjáni hivatásos tűzoltók, valamint a Kisherceg Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei megfékezték a lángokat, majd átvizsgálták az épületet. A tűz következtében üzemképtelenné vált a kazán, ezért a település polgármestere egy kályhát biztosított a lakóknak.

Száraz fű és bozótos égett egy hektáron hétfő délután Szirákon, a Dengelegi úton. A tüzet a berceli hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével oltották el.

Árokba csúszott egy személygépjármű hétfő délután Cserhátsurányban, a Rákóczi út melletti földúton. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók és a Bokori Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei kiemelték a járművet az árakból, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Száraz fű, bozótos és több ponton összehordott szemét lángolt összesen nyolcszáz négyzetméteren hétfő délután Sóshartyánban, a Dankó út végén. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel avatkoztak be.

Száraz fű és bozótos égett száz négyzetméteren hétfő délután Salgótarjánban, a Kővár úton. A tüzet a megyeszékhely hivatásos tűzoltói oltották el.

Száraz fű és nádas kapott lángra négyszáz négyzetméteren hétfő kora este Nógrádmegyerben, a Malom utcában. A szécsényi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével fékezték meg a lángokat.

Száraz fű égett kilencezer négyzetméteren hétfő kora este Rimóc külterületén. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók és a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei kéziszerszámok és puttonyfecskendők segítségével fékezték meg a lángokat.

Lerakódott korom égett egy családi ház kéményében tegnap este Nagybárkányban, a Bajcsy-Zsilinszky úton. A pásztói hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók eltávolították a tüzelőanyagot a kazánból, az egység kitisztította az égéstermék-elvezetőt és felhívta a lakók figyelmét, hogy felülvizsgálatig ne használják azt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Az esetek során senki nem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában