megelőzés

2021.01.29. 11:20

Nemes célért fogtak össze a Nógrád megyei rendőr hölgyek

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány és hölgymunkatársai is csatlakoztak a Mályvavirág Alapítvány által az egyik közös­ségi oldalon az egészség megóvása céljából indított kampányhoz.

Mályvavirág-nagykövetek lettek a hölgymunkatársak, erről dokumentumot is kaptak

A Mályvavirág Alapítvány idén január közepén már a nyolcadik alkalommal szervezte meg Magyarországon az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hetet. A kampányhoz csatlakozott a Salgótarjáni Mályvavirág Pont, amelynek tagjai a betegség megelőzésének fontosságára hívták fel a figyelmet az online térben elindított challenge-dzsel, azaz kihívással. Az erre jelentkezők az általuk használt maszkra a betegség elleni védelem szimbólumát, egy vagy több gyöngyöt varrtak fel.

Ebben a maszkban a magukról készített fotót a közösségi média oldalán elhelyezték, majd az ismerőseiket ugyanezen feladat elvégzésére hívták fel.

Mályvavirág-nagykövetek lettek a hölgymunkatársak, erről dokumentumot is kaptak

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány a minél szélesebb körben történő figyelemfelhívás érdekében január 21-én a közösségi oldalon csatlakozott a kihíváshoz. A rendőrfőkapitányt a kitűzött cél elérése érdekében közel ötven hölgymunkatársának kihívása követte. Kreicsi Mária, a Salgótarjáni Mályvavirág Pont vezetője január 25-én a Mályvavirág-nagykövet okleveleket átnyújtotta a rendőr-főkapitányság vezetőjének és megköszönte a segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában