ügyészség

2021.01.07. 10:10

Letartóztatásban a salgótarjáni lépcsőházi rablók

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványozta annak a 17 éves fiúnak és felnőttkorú társának a letartóztatását, akik egy salgótarjáni lépcsőházban rabolták ki áldozatukat.

Nool

A fiatalkorúnak és felnőtt társának pénzre volt szüksége, ezért 2020. december 29-én déltájban Salgótarján egyik utcáján egy épp arra járó férfit azzal az ürüggyel szólítottak meg, hogy vásárolja meg a náluk lévő maszkokat és energiaitalokat.

A sértett ezt visszautasította, majd közölte, hogy egyébként sincs nála pénz, s ennek igazolásaképp némi aprópénzt vett elő a zsebéből. Ezután a sértett megpróbálta lehagyni a két gyanúsítottat, egy társasház lépcsőházába menekült, ám a támadói utolérték őt. A sértettel a felnőttkorú elkövető kiabálni kezdett, sarokba szorította őt, majd ököllel arcon ütötte és elvette tőle a nála lévő aprópénzt. Eközben a fiatalkorú a sértett hóna alatt lévő kistáskát is elragadta majd társával együtt elszaladtak.

A táskában 41.000 Ft készpénz, a sértett okmányai, bankkártyája, medálok és egyéb okiratok voltak, ám a gyanúsítottak csak a pénzt, a bankkártyát és az érméket tartották meg, míg a táskát annak egyéb tartalmával együtt egy távolabbi füves területen elrejtették. A sértett a bántalmazás következtében könnyebb sérüléseket szenvedett.

A gyanúsítottak terhére rablás bűntette és közokirattal visszaélés bűntette róható, ezért az ügyészség a vagyon elleni bűncselekmények miatt több eljárás alatt is álló gyanúsítottak letartóztatását indítványozta. A bíróság a – gyermekotthonból folyamatosan szökésben lévő – fiatalkorú terhelt letartóztatását, míg a felnőttkorú gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el.

A végzés nem végleges, ugyanis a fiatalkorú gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés, míg az ügyész a felnőttkorú letartóztatásának elrendelése érdekében jelentett be fellebbezést.

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában