Ének-zene

2024.06.03. 09:00

Népdaléneklési verseny: újabb fantasztikus eredményeket értek el a salgótarjáni zeneiskolások

Újabb sikereket értek el a salgótarjáni zeneiskola növendékei, ezúttal a XXI. „Hallottad-e hírét…?” regionális népdalversenyen jártak a közelmúltban, ahol arany-, ezüst- és bronz minősítést is kaptak a gyerekek.

Sipos Nina Vivien

Immár 21. alkalommal rendezték meg a napokban Füleken a XXI. „Hallottad-e hírét…?” regionális népdalversenyt, amelyen a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola tanulói is megmutatták tehetségüket. Első korcsoportban Bártfai Szonja és Paluch Luca ezüst-, Hulitka Fanni, Petik Angelika, Sándor Zselyke és Sink Róza Anna pedig arany pacsirta minősítésben részesült. Második korcsoportban Kovács Balázs ezüst-, Paluch Csenge arany-, míg a harmadik korcsoportban Hegedűs Nóra bronz pacsirta díjat zsebelt be.

Szép eredményeket értek el a növendékek a népdaléneklési versenyen
Szép eredményeket értek el a növendékek a népdaléneklési versenyen
Forrás: Beküldött fotó

Petik Angelika, Sándor Zselyke, Sink Róza Anna, illetve Paluch Csenge kiemelt arany pacsirta díjasként részt vehet majd a „Virágok Vetélkedése” Népdalénekes Palánták és Ifjak Kárpát-medencei Találkozóján, amelyet 2025. májusában Budaörsön rendeznek majd meg.

A növendékek felkészítője Kubinyiné Szabó Katalin volt. A rendezvényen elért eredményről a salgótarjáni zeneiskola a közösségi oldalán számolt be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában