lánglovagok

2020.11.05. 15:13

Salgótarjánban és Dorogházán is akadt dolguk a tűzoltóknak

A Nógrád megyei tűzoltóknak november 4-én épülettűznél is be kellett avatkozniuk, míg a csütörtöki napot műszaki mentéssel kezdték.

Nool

Forrás: Shutterstock

Mint arról korábban is beszámoltunk, szerdán egy kétszintes családi ház kazánhelyisége, lépcsőháza, valamint teljes tetőszerkezete égett Salgótarján-Zagyvarónán, a Budavölgy utcában.

A tűzesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói, illetve a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntese is vonult. Az egységek több oldalról, összesen négy víz- és egy létrasugárral oltották el a tüzet, majd elvégezték az utómunkálatokat.

Fotó: Juhász Jácint tű. százados / NMKI

A beavatkozás során a tűzoltók kivittek az épületből egy felhasadt és egy sértetlen propánbutángáz-palackot is. Az ingatlanban öt ember lakott, az egységek kiérkezéséig mindannyian elhagyták az égő épületet. A mentőszolgálat szakemberei egy embert füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak.

Csütörtök hajnalban az úttestre dőlt és az elektromos vezetékeket is leszakította egy kiszáradt akác Dorogházán, a Malom úton. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével megszüntették a forgalmi akadályt, majd a helyszínt átadták az áramszolgáltató munkatársainak.

Forrás: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában