tárgyalás

2020.11.16. 11:03

A nógrádi drogkirály útja a Matyiból a bíróságig

Kedden kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények feltételezett elkövetése miatt áll bíróság elé a nógrádi drogbáróként is ismert ifj. K. A. és 18 éves társa.

Forrás: Shutterstock

Az elsőrendű vádlott 2011-től úgynevezett biofű és herbál nevű anyagokat szerzett be ismeretlen személyektől, amit először Balassagyarmaton, illetve őrhalmi lakóhelyén, majd Salgótarjánban a „Matyi” elnevezésű szórakozóhelyen értékesített.

Ahhoz, hogy a tevékenysége haszonnal működjön, hétvégente a hozzátartozói segítségével előbb ingyen osztotta kábító hatású anyagokat a Matyiban, majd ahogy a szórakozóhely közönsége az anyagokat megismerte és azzal a továbbiakban is élni kívánt, már anyagi ellenszolgáltatás fejében – grammonként 3.000-től 5.000 forintig terjedő áron – értékesítette. Repertoárjában „por, fű, kristály, füstölő, tabletta, biofű, hópihe, krekk, kati, gyurma, cukor, kanna, felni, fehér rögös, csoki, herbál por” megnevezésű kábító hatású anyagok is előfordultak.

2015-ben az elsőrendű vádlott az új pszichoaktív anyagok, illetve kábítószerek beszerzésére, szállítására, hígítására, elrejtésére és a továbbértékesítésre a családtagjai és ismerősei köréből egy szervezetszerű csoportot alakított ki. Innen is kaphatta a becenevét, hiszen a megyében úgy ismerték, mint a drogkirályt.

A keddre és szerdára kiírt tárgyaláson a bizonyítási eljárás folytatása várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában