lánglovagok

2020.10.15. 14:56

Rengeteg munkát adott a szerdai esős időjárás a Nógrád megyei tűzoltóknak

Az esőzések miatt több helyszínre is riasztották Nógrád megye tűzoltóegységeit október 14-én. A legtöbb munkát a közúti forgalmat veszélyeztető fák eltávolítása adta megyénk tűzoltóinak.

Nool

Forrás: Shutterstock

Távközlési vezetékre dőlt, és a közlekedést veszélyeztette egy nyolc méter magas tölgy szerdán, a délelőtti órákban Mátraszentimre térségében. A pásztói hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a fát.

Víz gyülemlett fel egy családi ház pincéjében szerda délelőtt Somoskőújfaluban, a Somosi úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével eltávolították a felgyülemlett csapadékot.

Ugyancsak a délelőtti órákban két fa is úttestre dőlt a Nagylóc és Zsunypuszta közötti útszakaszon. A szécsényi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a forgalmi akadályokat.

Salgótarjánban, a Fáy András körúton késő délelőtt gyökerestől fordult ki a földből és dőlt garázsra egy hat méter magas almafa. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével távolították el a fát.

Kora este pedig egy korhadt, tíz méter magas akácfa közlekedő gépkocsikra és úttestre dőlt Salgótarján és Nagykeresztúr között. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a fát, majd megtisztították a fatörmelékektől az érintett útszakaszt.

Az éjszaka folyamán két, egyenként hat méter magas akácfa úttestre dőlt Salgótarjánban, a kotyházai elágazónál. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályokat.A káresetek során személyi sérülés nem történt.

Forrás: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában