tűzesetek

2020.04.14. 16:03

A hosszú hétvégén is akadt dolguk a nógrádi tűzoltóknak

Szabadtéri tüzekhez, égő melléképülethez, egy tetejére borult és egy lángoló autóhoz is riasztották Nógrád megye tűzoltóit a hosszú hétvégén.

Száraz időben a gazos területekre, nádasokra könnyen átterjednek a lángok Illusztráció: H. Cs.

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

Péntek délután száraz fű, bozótos és nádas égett öt hektáron Szirákon, a Rákóczi úton, valamint fél hektáron a 21-es számú fő út mellett Pásztó térségében. Ugyancsak délután Magyargécen ötszáz négyzetméteren nádas, száraz fű és nyolc darab körbála égett. Este pedig bozótos, fás terület kapott lángra háromszáz négyzetméteren Legénden. A tüzeket a berceli, a pásztói, a szécsényi, a salgótarjáni hivatásos tűzoltók és a Héhalom Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Bokori Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Nézsa Önkéntes Tűzoltó, Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület önkéntes tűzoltói kéziszerszámokkal, puttonyfecskendőkkel és vízsugárral oltották el.

A szombat délután is vegetáció tüzekkel folytatódott. Szirákon, a Dózsa György úton kétszáz négyzetméteren nádas és bozótos, majd nyolcszáz négyzetméteren száraz fű és bozótos égett Bárnában. A tüzeket a berceli és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel eloltották. Utóbbi esetben tizenkét fő helyi lakos is segédkezett.

Szombat este nádas lángolt négyszáz négyzetméteren Szügy községben, míg Lucfalván száraz fű égett húsz négyzetméteren. A tüzeket a balassagyarmati és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és puttonyfecskendők segítségével eloltották.

Szintén szombat este teljes terjedelmében égett egy melléképület Salgótarjánban, az Áfonya utcában. A városi hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral eloltották. Az oltási munkálatok közben az épületből kihoztak egy probánbután-gáz palackot, melyből visszahűtést követően a maradék gázt leengedték. Az eset során senki nem tartózkodott az épületben.

Egy személygépjármű teljes terjedelmében égett vasárnap délután a 21-es számú főúton, Tar közelében. A pásztói hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. A gépjárműben egy ember utazott, aki segítség nélkül ki tudott szállni az autóból.

Úgyszintén vasárnap délután Kazáron egy hektáron nádas, Karancsalja és Etes között két hektáron száraz fű, bozótos, míg Salgótarjánban, Gedőc pusztán tíz négyzetméteren összehordott szemét, fahulladék és faforgács égett. A tüzeket a salgótarjáni és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral eloltották.

Oszlopot döntött ki és kerítésbe csapódott, majd tetejére borult egy személygépkocsi Nógrádmegyerben, a Petőfi úton hétfő délután. A szécsényi hivatásos tűzoltók és a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei kiérkezésekor az autóban és környékén senki sem volt. A tűzoltók a járművet áramtalanították, biztosították a helyszínt és segédkeztek a roncs kiemelésében.

Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Forrás: NMKI

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában