somoskőujfalu

2020.01.08. 11:20

Életfogytot kapott az idős asszony erőszaktevő gyilkosa

A nyomozás adatai alapján a gyanúsított 2017. április 17-én szóváltást követően somoskőujfalui lakásában bántalmazta időskorú, védekezésre képtelen nő ismerősét, aki a – beszerzett szakértői vélemény alapján a bántalmazás következtében – a helyszínen életét vesztette.

Forrás: police.hu

A hetvenkét éves, mozgásában korlátozott sértetten ittasan szexuális erőszakot tevő, őt különös kegyetlenséggel bántalmazó és életét kioltó, az elkövetéskor huszonegy éves vádlottat a Balassagyarmati Törvényszék 2019-ben emberölés bűntettének minősített esete és más bűncselekmény miatt huszonöt év szabadságvesztés büntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a vádlott terhére előterjesztett ügyészi fellebbezést fenntartotta és a másodfokú eljárásban a büntetett előéletű vádlottal szemben életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta a Fővárosi Ítélőtáblánál.

A Fővárosi Ítélőtábla a fellebbviteli ügyészi állásponttal egyetértett és a közelmúltban kihirdetett másodfokú, ügydöntő határozatával a vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést szabott ki azzal, hogy a vádlott legkorábban harmincöt év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában