bilincsben

2019.11.14. 19:50

Késsel követelte tartozását egy balassagyarmati ingatlan miatt

A Balassagyarmati Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 34 éves budapesti férfival szemben, aki késsel fenyegette meg ismerősét, hogy megöli, ha nem adja meg neki tartozását.

Forrás: shutterstock

A vádlott és a sértett fele-fele arányban tulajdonosai voltak egy balassagyarmati ingatlannak, melynek a vádlottra eső tulajdoni hányadát a sértett a későbbiek során megvásárolta. A lakással kapcsolatos 140 000 forintos rezsi költség kapcsán azonban közöttük vitás helyzet alakult ki, melyről abban állapodtak meg, hogy azt majd a későbbiekben fogják rendezni.

Azt követően, hogy a férfi telefonon többször is követelte a pénzt a sértettől, megbeszélték, hogy a volt közös lakásban találkozni fognak. Idén május 9-én, délután a vádlott meg is jelent a sértett házában, ahol a tartozás miatt vita alakult ki közöttük, mivel a sértett azt nem ismerte el, és emiatt fizetni sem akart. Azért, hogy az elkövető a sértettet a fizetésre rákényszerítse, a konyhában lévő edényszárító tálcáról felkapott egy kést, majd elindult a ház tulajdonosa felé és azzal fenyegette meg őt, hogy megöli, ha nem adja oda neki a pénzt. A lakásban tartózkodott ekkor a sértett egy ismerőse is, aki közéjük állt, és rászólt a vádlottra, hogy hagyja abba, aki ennek hatására a kést a földre dobta. A rémült sértett ekkor hívni akarta a rendőrséget, azonban a vádlott a telefont kiütötte a kezéből, amely szintén a földre esett és összetört.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, a közügyek gyakorlásától való eltiltását és a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését indítványozta vádiratában.

Forrás: ugyeszseg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában