óvatlanság

2019.08.15. 17:06

Egyik utas sem volt bekötve a 21-esen történt halálos balesetnél

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt csütörtökön a déli órákban a 21-es főúton, a város külterületén.

Tóth-Nagy Orsolya

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, lesodródott az úttestről és az út menti árokba csapódott egy gépkocsi csütörtök délben Nógrád megyében, a 21-es főút Salgótarján és Bátonyterenye közötti szakaszán.

Lezárt útszakasz, nézelődő és ijedt arcú emberek, két mentőhelikopter száll le a magasból, egy mentőautó éppen elszáguld a főúton. A baleset helyszíne tragikus és megrázó. Az aszfaltot vér borítja, a földön elhagyott cipő hever, az árokban pedig egy kék Suzuki, amelynek ablakai kitörtek és igencsak összeroncsolódott. A rendőrség információja felkavaró.

– Eddig tisztázatlan körülmények között egy személygépkocsi lesodródott az úttestről, majd az út menti vízelvezető árokba csapódott. A járműben hárman ültek és egyikük sem volt bekötve – tudtuk meg a helyszínen Nágel Tamástól, a Nógrád Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferensétől.

Hozzátette: a műszaki mentés és a baleseti helyszínelés idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. Később félpályán haladhatott a forgalom rendőri irányítás mellett.

Nágel Tamás azt is elmondta, hogy a baleset következtében ketten megsebesültek. Sérüléseik olyan súlyosak voltak, hogy két mentőhelikopter érkezett a helyszínre, hogy kórházba szállítsák őket. Az autóban utazó harmadik személy pedig olyan mértékű sérüléseket szenvedett, hogy a balesetet követően életét vesztette.

– A baleset helyszínére a salgótarjáni hivatásos tűzoltók is kivonultak, akik áramtalanították a járművet, majd elvégezték a műszaki mentést – közölte Szeles Péter, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője.

Az igazi szörnyűség azonban az volt, amikor a helyszínen megjelent a balesetet szenvedett személyek hozzátartozója. Mindez egyszerre szomorú és megrendítő.

A baleset okait a helyszínelés, a későbbi vizsgálat és talán majd a szakértő kideríti. Az azonban biztos, hogy az autóban egyik fél sem volt bekötve, pedig lehet, hogy ez életet is menthetett volna.

A rendőrök nem hiába kérik a gépjárművezetőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek az utakon és ne feledkezzenek meg a biztonsági öv használatáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában