1 év 6 hónap

2019.04.01. 16:50

Gázspray sem állította meg a gyarmati pályaudvaron dühöngő ittas férfit

Garázdaság vétsége, rongálás vétsége és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt ítélték szabadságvesztésre.

Forrás: shutterstock

A Balassagyarmati Járásbíróság a bizonyítási eljárás során a vádiratban foglalt tényállást megalapozottnak találta, mely szerint az ittas állapotban lévő vádlott még 2018. május 27-én a délelőtti órákban a balassagyarmati autóbusz-pályaudvaron szóváltásba keveredett az ott szolgálatot teljesítő biztonsági őrrel, majd pedig ökölbe szorított kézzel megindult a biztonsági őr irányába. A biztonsági őr, tartva a vádlott által tanúsított magatartástól, őt gázsprayvel lefújta, aki ettől feldühödve feltépte a váróterem előtti padot, és azt a váróterem ajtóüvegének dobta, aminek eredményeként az betört, annak kerete pedig a földre esett. A vádlott az összezáródott ajtót ezt követően még többször meglökte, illetve annak neki is szaladt. A vádlott mindezt megelőzően még az egyik kocsiállásnál szóváltásba keveredett a közlekedési vállalat egyik forgalmistájával is, akit egyszer arcon is ütött.

A járásbíróság a vádlottat március 28-án garázdaság vétsége, rongálás vétsége és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év 6 hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte.

A Balassagyarmati Törvényszék Sajtóosztály tájékoztatása szerint a büntetés kiszabása során a bíróság figyelemmel volt arra, hogy a vádlott büntetett előéletű volt, illetve külön kiemelendő, hogy a vádlott a bűncselekményt mint különös és többszörös visszaeső valósította meg ugyanis korábban is hasonló bűncselekmény – maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntette – miatt sújtották végrehajtandó szabadságvesztés büntetéssel. A visszaeső vádlott a jelenlegi bűncselekményt egy korábban elkövetett bűncselekmény miatt kiszabott szabadságvesztés kitöltésétől számított alig több mint két éven belül követte el.

A bíróság ítélete nem jogerős figyelemmel arra, hogy a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezést terjesztett elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában