foglalkozások

2019.04.12. 10:54

Folytatódik az Ovi-Zsaru program megyénkben

Kishartyánban a Ságújfalui Makkocska Óvoda Micimackó Tagóvodájában is folytatódott az országos Ovi-Zsaru program.

nool.hu

Forrás: police.hu

Az Ovi-Zsaru program keretében megkötött együttműködési megállapodások alapján a rendőrök több megyei óvodában tartanak foglalkozásokat az idei tanévben is. Az óvodás korosztály számára kidolgozott bűn- és baleset-megelőzési témájú foglalkozások célja a legkisebb korosztály áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése, és annak elősegítése, hogy szükség esetén tudjanak és merjenek segítséget kérni a rendőröktől.

Fotó: police.hu

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság szakemberei, Bárnai Kinga címzetes rendőr őrnagy és Vojtkovszky Attila rendőr főtörzszászlós április 9-én Kishartyánban, a Ságújfalui Makkocska Óvoda Micimackó Tagóvodájában tartottak előadást a gyermekeknek. Az interaktív foglalkozás során a rendőrök az ismerkedés szabályairól, az idegen személlyel történő találkozásról, a közlekedési szabályokról és az egyedüli otthon tartózkodás szabályairól beszélgettek az ovisokkal. A szakemberek játékos formában – Rendőr Robi, Rosszcsont Ricsi és Rosszcsont Rozi bábok segítségével – mutatták be azokat az élethelyzeteket, amelyekbe akár a gyermekek is kerülhetnek. A gyermekek közvetlen kapcsolatot alakíthattak ki a rendőrség szakemberével, megismerhették az egyenruhát és az alapvető szolgálati felszereléseket is.

A gyerekek a foglalkozás végén ajándékokat vehettek át és lehetőségük nyílt egy rendőrautó megtekintésére is, míg a bábok tovább fogják segíteni az óvodai nevelők munkáját.

Forrás: police.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában