Rendezvény

2024.06.03. 11:27

Koncertszínházi előadáson elevenedik fel Petőfi Sándor élete a palotásiak előtt

Huszonhat év – Privát Petőfi címmel tartanak előadást a településen június 5-én, szerdán 18 órától – adta hírül a helyi művelődési ház Facebook-oldalán. A rendezvény Petőfi Sándor születésének 200 éves évfordulója alkalmából valósul meg.

Nagy Orsolya

Mint fogalmaztak, különleges koncertszínházi előadással idézi meg a 200 évvel ezelőtt született Petőfi Sándort Adorjáni Bálint színművész alkotótársaival. Hozzátették: a Huszonhat év - Privát Petőfi előadás négy hangra komponálva, bő egy órás előadásban meséli el Petőfi Sándor és a hozzá kapcsolódó asszonyok – édesanyja, szerelmei –, valamint az Örök Gondviselő hangján a reformkor hősének sokszínű életét. A történetet Petőfi népdallá vált költeményei, versei és útirajzai segítségével bontakozik ki.

Arra is kitértek, hogy A 2023-as Petőfi bicentenárium apropóján készült előadás célja, hogy bemutassa minden idők egyik legjelentősebb magyar költőjének életművét - a zene, a történetmesélés, az ének és a vers erejével.

Adorjáni Bálint színművész mellett fellép még Kacsó Hanga énekes, Juhász Anna irodalmár, Szabó Dániel cimbalomművész, valamint Asztalos Emese irodalomtörténész. A rendezvény a Petőfi Kulturális Program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósul meg. A koncertszínházi előadásnak a helyi művelődési ház ad majd otthont.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában