Fellebezés

2019.01.04. 10:40

Fél Európán keresztül hozta a drogokat megyénkbe a spanyol nő – kiutasították az országból

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat egy 42 éves, spanyol állampolgárságú nővel szemben a Nógrád Megyei Főügyészség 2017 szeptemberében, mely ügyben a Fővárosi Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság súlyosította az elsőfokú ítéletet.

nool.hu

Forrás: Shutterstock

A vádlott 2016. június 20-a körül indult el lakóautójával Barcelonából, hogy Svájcban, Ausztriában, Magyarországon és Horvátországban könnyűzenei fesztiválokon vegyen részt. Indulását megelőzően Spanyolországban különböző típusú kábítószereket vásárolt, amelyeket hazánkba érkezésekor is magánál tartott. Magyarországi úticélja az egyik Nógrád megyei település mellett megrendezett zenei fesztivál volt – olvasható a Nógrád Megyei Főügyészség közleményében.

Mint írják, 2016. július 20-án délután a fesztivál területén rendőri ellenőrzés alá vonták. A lakóautó átvizsgálása során a rendőrök az abban lévő szekrényből, valamint egy hátizsákból bélyegeket, tablettákat, növényi törmelékeket, valamint különböző kiszerelésben kristályos anyagokat, porokat foglaltak le, melyek az igazságügyi szakértő szerint kábítószernek minősülnek. A lefoglalt drogok összesített kábítószer-tartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát, de nem érte el a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

Az elsőfokon eljárt Balassagyarmati Törvényszék a vádlottat – a vádirati minősítéstől eltérően – az enyhébben minősülő kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek, és ezért őt 5 év börtönbüntetésre és 5 év kiutasításra ítélte.

Az ítélet ellen a vádlott terhére az ügyész téves minősítés miatt, valamint a kiszabott büntetés súlyosítása érdekében jelentett be fellebbezést. A Fővárosi Ítélőtábla az ügyészi fellebbezést alaposnak ítélve a vádlott cselekményét kábítószer-kereskedelem bűntettének minősítette, és a kiutasítását 8 évre súlyosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában