Erőszak

2018.10.09. 11:09

Durva testvérbosszú: rátörtek a családra, egy kés is előkerült

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség erőszakkal, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettének és garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt indítványozta egy 36 éves és egy 42 éves Nógrád megyei férfi letartóztatását a bűnismétlés megakadályozása érdekében.

A megalapozott gyanú szerint az egyik gyanúsított szeptember 29-én, Bátonyterenyén összetalálkozott a vele haragos viszonyban lévő sértettel, akit ököllel megütött – tudtuk meg a Nógrád Megyei Főügyészségtől.

A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását – a bűnismétlés veszélyére tekintettel – egy hónapra. A bíróság végzése ellen a gyanúsítottak és a védő szabadlábra helyezés, másodlagosan enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében fellebbezett. A bíróság végzése a fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható.

Mint írják, az elkövető másnap a testvérével együtt elment az ismerőse lakásához, ahol a bejárati ajtót közösen rugdosták, és azzal fenyegették meg haragosukat, hogy megölik. A férfi annyira megijedt, hogy félelmében családjával édesapja házába menekült. Ők azonban oda is követték őt, az ajtót rugdosták és tovább fenyegetőztek.

A közleményből az is kiderült, hogy a kitartó elkövetők október 1-jén, a délutáni órákban visszatértek a házhoz, ahová az idősebb testvér egy 20 cm pengehosszúságú kést is magával vitt. Az ajtót berúgták, és a gyanúsított a nála lévő késsel hadonászva a kanapén ülő sértettre támadt, akit a halántékán megvágott, majd megütötte és a földre rántotta. A földön fekvő emberre ezután rátérdelt, és a feje tetején próbálta megszúrni. A férfi édesapja a fiatalabb férfit ki tudta lökdösni a lakásból, majd fia védelmére kelt, és egy porszívócsővel fejen ütötte a fiát bántalmazó gyanúsítottat.

(Borítóképünk illusztráció, Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában