Időjárás

2024.04.15. 07:47

Nógrádba is érkezik a hideg, figyelmeztetést adtak ki a zivatarok miatt

Hétfő este véget ér a meleg idő.

Nool.hu

A Köpönyeg előrejelzése szerint eleinte sok napsütésre számíthatunk, majd késő délutántól északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és záporok, zivatarok érik el az országot. Este az északi területen lehet csapadék. 21 és 31 fok között változik a hőmérséklet - északon lesz a hűvösebb. Estig a DNy-i, estétől az ÉNy-i szél fokozódhat viharossá.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja szerint zivatarok veszélye miatt figyelmeztetést adtak ki Nógrádra is. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délelőtt még inkább csak az ország északi felén, déltől aztán sokfelé várható eső, zápor, zivatar. Az Alpokalján akár havas eső is lehet. Markáns lehűlés várható, véget ér az április nyár. Napközben semmit sem emelkedik a hőmérséklet. Nagy területen lesz erős az ÉNy-i szél. Délután, este már csak 5-10 fok várható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!