Időjárás

2023.08.07. 07:34

Futó záporokkal, zivatarokkal és szeles idővel indul a hét Nógrádban is

Strandidővel ma se számoljunk, a széllel és esőzésekkel tarkított hétfői napon megyénkben sem kúszik sokkal 20 fok fölé a hőmérő higanyszála.

Nool.hu

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma estig nagyrészt erősen felhős lesz az ég, és főleg északon még záporok is kialakulnak. Estétől északnyugat felől aztán csökken a felhőzet. Az északnyugati szél többfelé lesz erős, eleinte még viharos. 19-22 fok körül alakul a hőmérséklet, nem lesz nyári meleg.

A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet.

Kedden sok napsütés várható gomolyfelhőkkel - ezekből azonban csak esetleg északkeleten fordul elő futó zápor. Mérséklődik és délnyugatira fordul a szél. 24 fok körüli értékeket mérhetünk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!