Időjárás

2023.08.18. 07:36

Felhőszakadás is lehet a kánikula mellett Nógrádban

Mutatjuk, milyen időjárás várható ma.

Nool.hu

Zivatar és felhőszakadás miatt elsőfokú, azaz citromsárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Nógrád vármegyére péntek éjfélig. 

Forrás: met.hu

Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent majd, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat. Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Forrás: met.hu

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint pénteken a sok napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, és délután elszórtan fordul elő frissítő zápor, zivatar. 30-33 fok körüli hőség lesz. Az északkeleti szél csak néha élénkül meg.

Fronthatás nem terheli szervezetünket

A kánikula okozhat egészségügyi problémákat. A tartós hőség leginkább az időseket, és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés jelentkezhet. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg - közölte dr. Pukoli Dániel a Köpönyeg.hu oldalon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!